spot_img

Predsednik Pahor podelil nagrade in priznanja na področju prostovoljstva za leto 2021

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes v Veliki dvorani Predsedniške palače priredil sprejem ob podelitvi državne nagrade in priznanj na področju prostovoljstva za leto 2021. Predsednik republike je prejemnicam in prejemnikom čestital z mislijo, da je podelitev tega najvišjega državnega priznanja za področje prostovoljstva poseben privilegij in velika čast. Gre za izraz hvaležnosti države in za navdih mladim, da sledijo vrednotam prostovoljstva, ki je “najžlahtnejši in najimenitnejši gradnik naše skupnosti”, je dejal predsednik Pahor. Ob tem je poudaril, da si ne zna predstavljati Slovenije brez prostovoljskega dela.

Podeljena so bila najvišja državna priznanja za izjemne dosežke na področju prostovoljstva, njegove promocije in razvoja, ki jih prostovoljkam, prostovoljcem oziroma prostovoljskim organizacijam vsako leto podeljuje Odbor Republike Slovenije za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva. V imenu odbora je spregovoril predsednik odbora Jurček Nowakk, ki je dejal, da je današnja slovesnost izraz spoštovanja in podpore na najvišji ravni. “Biti prostovoljec je vrednota in privilegij”, je poudaril  in se zahvalil predsedniku Pahorju za dolgoletno podporo prostovoljstvu.

Najvišje državno priznanje za prostovoljstvo za leto 2021 je prejel prostovoljec Tonček Smolej, dolgoletni gorski reševalec. V zahvalnem nagovoru se je prejemnik nagrade zahvalil predsedniku republike Borutu Pahorju za priznanje, ki dokazuje, da ima država Slovenija posluh, da prepozna in ceni vrednote, kot je nesebična pomoč sočloveku. Dejal je, da sprejema nagrado kot čast in priznanje vsem sodelavcem Gorske reševalne zveze Slovenije, hkrati pa tudi kot obvezo, da bodo še naprej po svojih najboljših močeh  pomagali  vsem, ki bodo to pomoč potrebovali..

Po sklepu Odbora Republike Slovenije za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva so priznanje Republike Slovenije za prostovoljstvo za leto 2021 prejeli Ivica Čretnik, Slobodan Filipović, Anton Progar, Veronika Žižek, Društvo center za pomoč mladim in Kulturno turistično društvo Baška dediščina.


- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img