spot_img

Stara steklarska: od velike investicije do »majhnega kurnika«

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mestna občina Ptuj je lani s podjetjem Javne službe Ptuj podpisala pogodbo za izvedbo gradbeno-obrtniških del za revitalizacijo Stare steklarske in Vrazovega trga s pripadajočimi ulicami. To je eden prvih konkretnejših korakov k oživljanju tega dela starega mestnega jedra. Občina financira ureditev skoraj 2500 kvadratnih metrov zunanjih površin, obnovljenih pa bo tudi več kot tisoč kvadratnih metrov notranjih prostorov, ki so sedaj zaradi slabega stanja in nefunkcionalnosti le delno v uporabi. Projekt pa po mnenju številnih mestnih svetnikov ne bo izpeljan po prvotnem oz. bolj ambicioznem planu.

Ptujska občina v tem letu razpolaga z rekordno visokim proračunom. Čeprav je po besedah vodstva občine naravnan izredno investicijsko, pa je že zdaj znano, da številnih načrtovanih naložb letos sploh ne bodo realizirali.

Opozicijski svetniki, med drugim tudi nekdanji župan dr. Štefan Čelan že dalj časa opozarjajo, da kljub na videz številnim projektom, le-ti niso izpeljani v skladu z prvotnimi idejami oz. so zastavljeni premalo ambiciozno.

Županja pojasnjuje, da se pri poteku investicij soočajo z velikanskimi problemi drženja energentov in posledično gradbenih materialov. Pa je to dovolj opravičljiv razlog?

Ena izmed finančno bolj obremenljivih naložb je Revitalizacija Stare steklarske in Vrazovega trga s pripadajočimi ulicami. Za 4,9 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Mestna občina Ptuj v okviru Vizije in strategije Mestne občine Ptuj 2015-2025, je Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval skoraj 2,2 milijona evrov. A vse ni tako pozitivno kot se predstavlja.

Z obnovo Vrazovega trga in pripadajočih ulic pa želi MO Ptuj infrastrukturno urediti javne površine, ki bodo funkcionalnejše in posledično bolj privlačne za prebivalce in obiskovalce. Kljub lepešmu izgledu pa verjetno ne bo predstavljala takšne dodane vrednosti mestu, kot bi jo prvotna verzija iz časa županovanja Štefana Čelana.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img