spot_img

Pozor! Muzika na cesti

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Cikel uličnih koncertov Pozor! Muzika na cesti! Je že od leta 2018 eden najbolj priljubljenih programov Festivala Lent. Igranje v okviru festivalske platforme pa ima še dodatno vrednost – z odličnim obiskom prireditev in medijsko izpostavljenostjo Festival Lent bistveno krepi prepoznavnost glasbenikov in glasbenih skupin, ki nastopajo na festivalu, torej tudi vseh nastopajočih v okviru programskega sklopa Pozor! Muzika na cesti!

Ulični glasbeniki dajejo festivalu pomemben pečat, saj na ulice prinašajo radost in glasbo, zaradi katere se ljudje ustavljajo – in ulice zaživijo! S tem različne glasbene zvrsti pridobivajo na popularnosti in izvirna avtorska glasba dobi zasluženo pozornost

Tokrat v okviru uličnih koncertov nastopa 21 skupin, ki bodo skupaj do konca festivala Lent pripravile 24 koncertov, katerim ulični glasbeniki od blizu in daleč dajejo unikaten, prepoznaven in pomemben pečat.

Mestno središče postane ne le oder, kjer avtorska glasba dobi zasluženo pozornost, ampak tudi prostor glasbenih raziskovanj ter povezovanj, kjer se srečujejo in medsebojno plemenitijo najrazličnejše glasbene zvrsti in izrazi. Ulični koncerti v sklopu Pozor! Muzika na cesti! Bodo tudi v prihodnje pomemben del Festivala Lent.

Glasbeniki za nastop prejmejo tudi nagrado v obliki manjšega denarnega nadomestila, ob tem pa tudi možnost igranja »na klobuk« in tako lahko zbirajo prostovoljne prispevke poslušalcev in mimoidočih.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Američani prepoznali potencial Pirana

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Pri tem je na svoji spletni...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img