spot_img

V Trčovi bi gradili kanalizacijo, a črpalke bi morali krajani plačati sami

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V malečniškem naselju Trčova so po dolgoletnih administrativnih bitkah le sanirali glavno prometno povezavo skozi kraj. A so na vidiku že nove in verjetno za reševanje zamude problematike. Mestna občina Maribor v sklopu projekta odvajanja in čiščenja odpadnih voda, ki zajema tudi KS Malečnik predvideva izgradnjo kanalizacije. Ker pa je Trčova izredno geografsko razgibano področje bo pri nekaterih gospodinjstvih nujna vzpostavitev črpalk.

Gradnja črpalke za tiste najbolj odročne predele bi po neuradnih podatkih vsako gospodinjstvo stala okoli 6 tisoč evrov. Večina podravskih občin tovrstne investicije svojim občanom sofinancira, a v mariborskem primeru ni tako.

Želja krajanov torej je, da bi se vsem krajanom  enakovredno uredilo odvajanje in čiščenje odpadnih voda. Po mnenju predstavnika Krajevne skupnosti Malečnik Ruperče Andreja Stramliča je izredno diskriminatorno gospodinjstva deliti, glede na njihovo lokacijsko umestitev nepremičnin in posledičnih komunalnih stroškov.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:02:30

Knjižnica Pobrežje se seli na novo lokacijo

Knjižnica Pobrežje se zaradi selitve na novo lokacijo v začetku septembra zapira. V bližnjem centru so prostori precej večji....

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img