spot_img

Letos manj predlogov za participativni proračun

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mestna občina Maribor je zaključila z zbiranjem predlogov za nov dveletni participativni proračun, ki občankam in občanom omogoča soodločanje o porabi dela javnega denarja. Za naslednji dve leti je v ta namen danih milijon evrov.

Kljub enkratnem povišanju razpoložljivih sredstev in številnih zagotovilih o uspešnosti projekta pa podatki kažejo prav nasprotno. Občina je v prvi izvedbi participativnega proračuna zbrala 330 predlogov, tokrat pa le 272 (262 na spletni strani in 10 na papirju), čeprav so želeli udeležbo povečati za polovico.

V želji po čim boljši udeležbi so pripravili šest delavnic, na katerih pa so našteli le nekaj deset obiskovalcev, večinoma iz starejše populacije. V celoti pa je svoje predloge oddalo le 118 občanov, kar je približno polovica manj kot v prvi izvedbi. Rekorderka je sicer kulturna producentka Tanja Cvitko, ki je oddala kar 50 predlogov.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Američani prepoznali potencial Pirana

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Pri tem je na svoji spletni...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img