spot_img

“Gostovanje kot doma” za naslednjih 10 let prinaša nove izboljšave.

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Danes je začela veljati nova izboljšana uredba o gostovanju. Shema “Gostovanje kot doma”, ki popotnikom v Evropski uniji in Evropskem gospodarskem prostoru omogoča klice, pisanje sporočil in brskanje po spletu v tujini brez dodatnih stroškov, se podaljšuje do leta 2032.

Nova pravila bodo prinesla tudi znatne koristi za podjetja ter državljane in državljanke EU, ki bodo imeli boljšo izkušnjo gostovanja z enako kakovostjo mobilnih storitev v tujini kot doma. Hkrati pa nova pravila izboljšujejo tudi dostop do komunikacije v sili po vsej EU in zagotavljajo jasne informacije o storitvah, za katere se lahko zaračunajo dodatni stroški.

Uporabniki imajo tako v drugi državi članici dostop do storitev v sili brez dodatnih stroškov – bodisi s klicem ali besedilnim sporočilom, vključno s prenosom podatkov o lokaciji klicatelja. Operaterji morajo zagotoviti tudi informacije o evropski številki za klic v sili 112, invalidi pa lahko dostopajo do služb za pomoč v sili brez dodatnih stroškov.

Izvršna podpredsednica za Evropo Margrethe Vestager je povedala: “Zahvaljujoč naši uredbi o gostovanju smo vsi lahko koristili shemo „gostovanje kot doma“. Kadar potujemo znotraj EU, lahko kličemo, pošiljamo sporočila in uporabljamo internet brez dodatnih stroškov, kar je zelo otipljiv primer koristi, ki jih prinaša naš evropski enotni trg. Podaljšanje teh pravil bo ohranilo konkurenčnost medoperaterskih tarif, prav tako pa bo potrošnikom omogočilo, da brezplačne storitve gostovanja uživajo še naslednjih deset let.”

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Do tega trenutka le malo odločitev za oddajo stanovanja državi

Stanovanjski sklad RS se je v okviru javnega najema stanovanj, pri katerem na trgu najema stanovanja in jih oddaja...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img