spot_img

Potrebno je zagotoviti pogoje, šele na to uvajati prepovedi

V zadnjem tednu

Pod okriljem Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru, in v sodelovanju s številnimi partnerji, med njimi tudi Policijsko upravo Maribor, je Smetanova ulica v Mariboru, med letošnjim Evropskim tednom mobilnosti, zaživela v duhu mobilnosti.

V okviru dogodka so predstavili različne načine mobilnosti KOT JR Bike sharing: Koncept izposoje koles v Mariboru IMENOVAN mBAJK, Car sharing: Izposoja osebnih avtomobilov Avant2GO, PROSTOFER, pa tudi razvoj dobrih praks v prihodnost. A bolj kot vizija za v prihodnje je zaskrbljujoče trenutno stanje.

A spremembe potrebujejo svoj čas in številne prilagoditve.

Evropski zeleni dogovor poziva k 90-odstotnemu zmanjšanju emisij toplogrednih plinov iz prometa, da bi EU lahko postala podnebno nevtralno gospodarstvo do leta 2050, medtem ko bi si prizadevala tudi za cilj ničelnega onesnaževanja. Za tako sistemsko spremembo pa morajo odločevalci zagotoviti večjo trajnostnost vseh načinov prevoza,  omogočiti splošno razpoložljivost trajnostnih alternativ v multimodalnem prometnem sistemu in  vzpostaviti prave spodbude za prehod.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:01

Najstarejše mesto obiskal lihtenštajnski princ Nicolaus

Na Ptuju so minuli vikend potekali Viteški dnevi, ki jih organizira Viteški red Svetega Jurija iz Koroške. Vrhunec dogajanja...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel