spot_img

Pomladna akcija “Zdravo v naravo”

V zadnjem tednu

V mesecu maju bo v Mariboru pod okriljem Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor in s sodelovanjem NK Maribor potekala tradicionalna akcija zaščite pred klopnim meningoencefalitisom »Zdravo v naravo«. Pobudnik akcije, ki traja že enajsto leto zapored in je kasneje postala vse slovenska, je Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor. Tudi tokrat se bodo prebivalci Maribora in okolice lahko v času akcije cepili po znižani ceni. 

Klopni meningoencefalitis je bolezen osrednjega živčnega sistema, ki lahko na zdravju pusti resne posledice. Virus se prenaša z vbodom okuženega klopa, njihova aktivnost pa se prične z začetkom toplejšega vremena. Kljub visoki verjetnosti okužbe, se za cepljenje v Sloveniji še vedno odloča premalo ljudi, zato je nujno aktivno ozaveščanje prebivalstva in izvedba aktivnosti, ki pripomorejo k dvigu stopnje precepljenosti proti tej resni bolezni.

Zaradi želje po zvišanju stopnje precepljenosti vseh občanov in navijačev NK Maribor, odraslih in otrok, bo naša akcija “Zdravo v naravo” potekala na lokaciji: 

– STADION LJUDSKI VRT, v soboto 7. 5. 2022 od 8.00 – 20.00 ure, severna  ploščad, medijsko središče 

NA CEPLJENJE SE JE OBVEZNO POTREBNO NAROČITI!

Občani se lahko za cepljenje prijavijo: 

– preko spletne aplikacije https://prizdravniku.si/#/vrsta/07883/488

– vsak delovni dan od torka 19.4.2022 do petka 29.4.2022, 

od 7.00 do 20.00 ure,  na tel. številki 02/22 86 200, 

Cena cepiva proti KME, bo na ta dan znašala 20 eur. 

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Nova prometna ureditev pri šoli

Mestna občina Maribor je skladno s smernicami za izboljšanje prometne varnosti otrok pred Osnovno šolo Rada Robiča Limbuš uredila posebno...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel