Pol milijona evrov le za sanacijo plazov

V Občini Cerkvenjak je letošnji občinski proračun težek okoli 2 milijona 900 tisoč evrov. Od tega za investicije letos namenjajo okoli milijon evrov. Veliko denarja namenjajo za osnovno infrastrukturo, zajeten delež pa bo šel tudi za sanacijo po lanskoletnih neurjih.

Občina je prioritetno sanirala plaz v Cenkovi, saj gre za zelo prometno cesto. Zaradi nepredvidenih stroškov s sanacijami plazu, pa so bili primorani nekatere investicije zamakniti v prihodnost.

Največji plaz se je zgodil v naselju Brengova na meji z občino Sveta Trojica v Slovenskih goricah.

V Cerkvenjaku so zabeležili 20 plazov. Za sanacijo plazov bi potrebovali vsaj pol milijona evrov. Tako velika vsota je za občino z nekaj več kot 2300 prebivalci velik zaloga, bodo primorani nekatere plazov sanirati postopoma.

Pri sanaciji plazu v naselju Cenkova so pridobili približno 30.000 evrov državnih sredstev. Odvisno od dinamike državnega sofinanciranja pa bodo lahko zaključili sanacije plazov.

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content