Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene države Amerike.

Povabilo na svetovno prvenstvo so že prejeli pred nekaj tedni, zdaj zbirajo denar za pot. Potrebovali bodo okrog 12 tisoč evrov, tretjino pa so že zbrali.

Osmošolci Vita Stanovnik, Erin Cafuta in Simon Ščavničar bodo na tem dogodku zastopali OŠ Breg, Ptuj in Slovenijo.

Tekmovanje organizatorja predstavlja platformo, kjer se mladi ustvarjalci preizkušajo v oblikovanju, izdelavi in upravljanju robotov, ki se spopadajo z raznovrstnimi nalogami.

Ekipa je doslej vadila že več kot 500 ur, da se ji je uspelo prebiti na tako prestižno tekmovanje, kot je Svetovno prvenstvo v robotiki, ki bo od 27. aprila do 3. maja letos potekalo v Dallasu v ZDA.

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content