NK Maribor: Sodba je bila spisana na valu populizma

Klub je opisal incident kot dejanje neuravnovešenega posameznika, ki je prinesel in odvrgel eksplozivno telo, ki je poškodovalo šest članov domačega kluba in mladega pobiralca žog. Kljub temu, da klub obsodi to nevarno dejanje, poudarja, da ne morejo potrditi, kje se je posameznik nahajal med tekmo in kakšni so bili njegovi motivi.

Klub meni, da je sklep o kaznovanju vseh gledalcev z zapiranjem Ljudskega vrta prestrog in nesprejemljiv, saj dejanje ne smatrajo kot delo skupine, ampak zgolj posameznika.

Dodatno se Maribor ne strinja z odločitvijo disciplinskega sodnika o registraciji tekme s 3:0 v korist Mure, čeprav je bil rezultat v trenutku prekinitve 2:0 za Maribor. Vodstvo poudarja, da se bo še naprej trudilo za komunikacijo z navijači in se zavzema za odgovorno ravnanje v prihodnosti. Obsoja pa določene izseke predvidenega ukrepa, ki jih smatra za popolnoma neprimerne.

Kljub težkim razmeram, ki so posledica odločitve disciplinskega sodnika, klub izraža podporo prizadevanjem institucij za identifikacijo in kaznovanje neznanega storilca. Maribor bo zaradi kazni poleg denarne globe igral še naslednje štiri domače tekme pred praznimi tribunami.

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content