Po Ptujski v napačno smer, tragedijo so preprečili policisti

0
357
FOTO: PU Maribor
FOTO: PU Maribor

Policisti PPP Maribor so včeraj k sreči še pravočasno ustavili voznika, ki je po Ptujski cesti peljal v nasprotno smer. 63-letnemu vozniku iz okolice Ptuja je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja (po 113.a čl. Zakona o prekrških). Sledi obdolžilni predlog zaradi kršitve 38. člena Zakona o pravilih cestnega prometa.

V kombiju prevažal tujce

Policisti PP Ormož so včeraj dopoldne obravnavali dva tujca; državljan Alžirije in Maroka sta zaprosila za mednarodno zaščito, odpeljana sta bila v azilni dom. Policisti PP Gorišnica pa so včeraj dopoldne zaradi suma, da se v vozilu prevažajo ilegalni prebežniki, ustavili kombi avstrijskih registrskih označb.

Pri pregledu vozila, v katerem sta bila voznik in sopotnik, sicer državljana Italije, so v tovornem delu našli šest tujcev. Državljani Indije so zaprosili za mednarodno zaščito in bili odpeljani v azilni dom. Vozniku in sopotniku je bilo odrejeno pridržanje – po vseh zbranih obvestilih ter dokazih, bosta s kazensko ovadbo privedena k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru.

Napiši komnetar

Please enter your comment!
Please enter your name here