spot_img

Po neurju misli preusmerjajo v gradnjo prizidka zdravstvenega doma

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občina Lovrenc na Pohorju se v tem trenutku primarno ukvarja z načrtovanjem sanacije degradirane infrastrukture, ki jo je povzročilo preteklo uničujoče neurje. Ob tem pa se na občini pripravljajo tudi na začetek gradnje prizidka k zdravstvenemu domu in ureditve okolice ob tamkajšnji osnovni šoli. Sicer bodo veliko sredstev namenili za sanacijo občinskih cest, ki so v določenih predelih že zelo dotrajane.

Po že drugem večjem neurju v Lovrencu na Pohorju se občina na vse pretege trudi pridobiti sofinancerska sredstva za sanacijo najbolj degradiranih območij. Poleg tega pa bo osrednji lovrenški projekt prizidek zdravstvenemu domu zdravstvenega doma.

Ministrstvo za zdravje sofinancira skoraj 240.000 evrov za izgradnjo in opremljanje naslednjih prostorov za izvajanje zdravstvenih programov. Predviden zaključek investicije, vredne nekaj manj kot 870.000 evrov, je junij 2024.

V sklopu naložbe iniciativa Pohorje država namenja kar 30 milijonov evrov za sanacijo dotrajanih cestnih povezav. V ta sklop je vključena tudi občina Lovrenc na Pohorje.

Ostale investicije države, ki se tičejo tudi občine Lovrenc na Pohorje so še Izgradnja manjkajoče širokopasovne infrastrukture v Podravski regiji v skupni vrednosti 4,3 milijona evrov in Izvedba ukrepov za zaščito pred padajočim kamenjem na cesti Ruše–Puščava. Daleč najbolj finančno obremenljiv in iz prometnega vidika pomemben projekt pa je Nadgradnja železniške proge Maribor-Prevalje-državna meja v višini 183,7 milijona evrov.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img