spot_img

Otvoritev prenovljenega Doma kulture

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Rušah danes ob občinskem prazniku odpirajo prenovljeni Dom kulture. Objekt, ki je bil zgrajen v tridesetih letih prejšnjega stoletja, so v več fazah temeljito obnovili, med drugim fasado v vrednosti 40.000 evrov in stavbno pohištvo v vrednosti 34.000 evrov. Del sredstev je prispeval Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja.

Dom kulture leži na območju spomenika Ruše- trško jedro, ker sam objekt spada pod status kulturne dediščine so morali vsa dela na stavbi, vključno z obnovo fasade, opraviti pod konzervatorskim nadzorom. Ob tem pa so se soočali tudi z draženjem gradbenih materialov.

Predverje je po izpeljavi projekta veliko bolj svetlobno in prostornejše, kar odpira možnosti za manjše pogostitve in razstave likovnih umetnikov. V uvodu so tako predstavili likovna dela Anke Kante.

Ob sanaciji zunanjega izgleda pa bo kulturni dom v bližnji prihodnosti dobil tudi vsebinske popravke. Vanj bi naj umestili dve instituciji, želja pa obstaja tudi po ureditvi prostora, kjer bi potekale seje ruškega občinskega sveta.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img