spot_img

Operna noč na Glavnem trgu – glasbeno darilo za občane

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Tradicionalna Operna noč, ki nastaja v sodelovanju Opere Slovenskega narodnega gledališča Maribor, Narodnega doma Maribor in Festivala EZL EK, bo v ta petek ljubiteljice in ljubitelje glasbe zbrala na Glavnem trgu v Mariboru.

Pod taktirko Simona Krečiča bo nastopil 60-članski Simfonični orkester SNG Maribor, 42-članski zbor Opere ter operne solistke in solist. Na sporedu pa tudi tokrat pester in slogovno raznolik glasbeni program.

Najbolj obiskana Operna noč je bila leta 2016, ko se je v Mestnem parku zbralo 15.000 obiskovalcev. Tokrat bo na Glavnem trgu pripravljenih dobrih 1.500 sedišč. Bodo pa organizatorji v času dogodka za promet zaprli krožišče pri Glavnem trgu ter Glavni most, kar bo omogočilo spremljanje opere še večjemu številu obiskovalcev.

Od lanskega leta pri projektu sodeluje tudi Narodni dom Maribor, ki Operno noč vidi kot začetek poletnega festivalskega dogajanja v Mariboru kjer letos Festival Lent praznuje 30.-letnico. Ob tej priložnosti pa v Mestni občini Maribor obeležujejo 10-letnico Evropske prestolnice kulture.

V juniju in juliju pa bo koncertni dogodek, ki je brezplačen, prosto dostopen in množično obiskan tako v Mariboru kot tudi drugih slovenskih mestih, tako še v Gaju nad Mariborom, v Murski Soboti in na Ptuju.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img