spot_img

Bo Maribor dobil podzemni tunel ali obvoznico okoli mesta?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mestno občino Maribor v prihodnjih letih čakajo številni in zahtevni infrastrukturni izzivi. Na tem mestu je nujno potrebno izpostaviti dve ključni investiciji, izgradnjo podzemnega tunela in sklenitev prometnega obroča okoli mesta. Katera pa bi bila finančno ugodnejša naložba oz. za katero se bodo na koncu odločili pa v naslednjem prispevku.

Društvo za ceste severovzhodne Slovenije je danes organiziralo strokovni posvet na Univerzi v Mariboru, Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo. S strokovnim posvetom na temo »MARIBORSKI PROMETNI INFRASTRUKTURNI IZZIVI DO LETA 2030 « želijo vzpodbuditi poglobljeno razpravo o priložnostih, izzivih in problemih v Mestni občini Maribor.

Verjetno največji infrastrukturni izziv Maribora je zagotovitev obroča okoli celotnega mesta, kar pa zahteve enormna finančna vlaganja. Zato se je mariborska občina odločila za alternativno možnost in sicer gradnjo predora pod mestom. Kako je to sprejela strokovna javnost?

V prometni strategiji mariborske občine, ki je bila sprejeta let a2015 na mestnem svetu, je navedeno, da se postopoma začne ukinjati motoriziran promet v samem središču mesta. A te odločitve velikokrat niso sprejete z navdušenjem, prej revoltom. Z pripombami, zakaj občina ne zagotavlja alternativ za zaprte dela prometnega režima.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img