spot_img

Izjemen interes za storitev e-oskrbe

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Telekom Slovenije, ki je bil z Zvezo društev upokojencev Slovenije kot konzorcijskim partnerjem na javnem razpisu izbran za izvajanje projekta E-oskrba na domu, je v dobrem mesecu prejel že več kot 3000 vlog. Uporabo storitve v okviru tega projekta sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada (ESS) za 5.000 upravičencev. Projekt traja do 30. 9. 2023. E-oskrba ni vezana na to, pri katerem operaterju upravičenci sicer uporabljajo mobilne ali fiksne storitve.

Telekom Slovenije je prejel že več kot 3.000 vlog za uporabo storitve v okviru projekta »E-oskrba na domu«, kar kaže na to, da so potrebe po E-oskrbi velike. Zaenkrat storitev v okviru projekta uporablja okoli 600 upravičencev. Pred namestitvijo E-oskrbe se vse prejete vloge skrbno pregledajo, preveri se izpolnjevanje pogojev in vloge po potrebi dopolni. »Zaradi izredno velikega odziva in zakasnitev pri dobavi obeskov z mobilnim detektorjem gibanja bo glavnina upravičencev E-oskrbo prejela od sredine junija dalje,« poudarja Peter Pustatičnik, vodja E-oskrbe in E-zdravja pri Telekomu Slovenije.

Zaenkrat je sicer najmanj povpraševanja v regijah Primorske, Koroške, Štajerske in Prekmurja.

Uporabnik E-oskrbe lahko kadarkoli (24 ur na dan) pokliče asistenčni center s preprostim pritiskom na gumb varovalnega telefona, ki je nameščen v njegovem domu, ali s pritiskom na gumb za klic na pomoč na zapestnici. Poleg zapestnice uporabnik prejme tudi mobilni detektor gibanja na obesku, ki samodejno zazna padec in ob tem sproži klic v asistenčni center. Za začetek uporabe je potrebna namestitev opreme, ki jo izvede tehnik Telekoma Slovenije. Namestitev je enostavna, brez vrtanja in posebnih napeljav.

Do uporabe E-oskrbe je upravičenih 5.000 uporabnikov, ki izpolnjujejo vsaj enega od naslednjih pogojev:

  • so starejši od 65 let in pretežni del dneva bivajo sami ali
  • zaradi pridruženih kroničnih nenalezljivih bolezni spadajo v ranljivo skupino prebivalstva v primeru zbolevanja za koronavirusno boleznijo ali
  • jim je v skladu s predpisi s področja invalidskega in pokojninskega zavarovanja priznana invalidnost ali
  • v skladu s predpisi s področja invalidskega in pokojninskega zavarovanja prejemajo dodatek za pomoč in postrežbo ali
  • so stari 18 let ali več in so zaradi nevroloških oziroma nevromišičnih obolenj ogroženi za padec oziroma so zaradi kognitivnega upada pri demenci izpostavljeni različnim neželenim dogodkom v okolju.
- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img