Odprodaja zemljišč za privabljanje mladih družin

V zadnjem času so na Občini Gornja Radgona uspešno prodali nekaj praznih zemljišč v mestu, kjer načrtujejo gradnjo novih stanovanjskih blokov in hiš. Ta prizadevanja so usmerjena v ohranjanje obstoječih prebivalcev in privabljanje novih, zlasti družin z otroki.

Prodali so zemljišče nad Cvetličarno Velcl, tam načrtujejo gradnjo 11 stanovanjskih hiš. Prav tako so prodali parcelo na Prešernovi ulici, ki se nahaja blizu Zdravstvenega doma Gornja Radgona, kjer nameravajo do leta 2025 postaviti tri manjše stanovanjske bloke. Prav tako so izvedli prodajo zemljišča nasproti trgovskega centra Maximus, kjer načrtujejo gradnjo večstanovanjskega bloka.

Občina je že sprejela občinski podrobni prostorski načrt za zemljišče nasproti starega vrtca, kjer želi investitor čim prej pričeti s gradnjo. V začetku prihodnjega leta bodo občinski svetniki razpravljali o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za zemljišče ob trgovini Eurospin, kjer bo mogoča gradnja 21 hiš.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content