Danes bi moralo na mariborskem sodišču potekati nadaljevanje sojenja nekdanjim vodilnim v Novi KBM, ki jih specializirano državno tožilstvo obtožuje spornih poslov s hrvaškimi nepremičninami. Kljub temu se na vabilo sodišča ni odzvala nobena od treh povabljenih prič. Sodnica Danila Dobčnik Šoštarič kljub temu ohranja optimizem in verjame, da bi lahko sodni postopek zaključili marca prihodnje leto.

Na današnji narok so bili vabljeni mariborski poslovnež Zoran Šolaja, nekdanja uslužbenka banke Jasmina Kramar ter podjetnica in nekdanja prokuristka Kranjske investicijske družbe Marica Štamcar.

Zoran Šolaja se je v preteklosti večkrat izognil vabilu sodišča, pri tem pa se je tokrat opravičil zaradi bolezni. Jasmina Kramar, nekoč odgovorna za notranje revizije v banki, je že pred časom zahtevala, da je ne vabijo več kot pričo, vendar je obramba vztrajala pri njenem neposrednem zaslišanju.

Čeprav je predsednica senata predlagala, da bi prebrali njuni izpovedi iz preiskave in ju ne bi več vabili na sodišče, je specializirana državna tožilka Mojca Petan Žura celo umaknila svoj predlog za zaslišanje Šolaje. Obramba pa je vztrajala, da ju znova povabijo na sodišče.

Nenad Zečević, zagovornik nekdanjega direktorja KBM Fineka in pozneje KBM Leasinga Igorja Šujice, ki se je danes zaradi bolezni opravičil, je pojasnil, da tožilstvo v obtožnici navaja številne očitke, ki temeljijo tudi na izpovedih Šolaje. Zaradi tega meni, da je neposredno zaslišanje Šolaje nujno. Mnenje sta delila tudi zagovornika obeh nekdanjih članov uprave, Matjaža Kovačiča in Manje Skernišak, Črt Šatej in Valter Bogataj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj