V današnji predstavitvi v Državnem zboru je premier Robert Golob razkril imenovanje dveh izkušenih strokovnjakov na ključna ministrijska mesta. Franc Props, s strokovnim ozadjem iz zasebnega sektorja in javne uprave, je predlagan za mesto ministra za javno upravo, medtem ko bo Jože Novak, ki ima izkušnje na področju naravnih virov in prostora, prevzel vodenje pristojnega ministrstva.

Premier Golob je poudaril, da oba kandidata odlikujejo obsežne izkušnje, saj sta v svoji poklicni poti delovala tako v zasebnem sektorju kot tudi v javni upravi. Njune veščine bodo izjemno koristne tudi pri obnovi po poplavah, kar je trenutno ena od prioritet.

Franc Props je svojo karierno pot začel kot strokovnjak v podjetju za upravljanje nepremičnin SPL, kjer se je ukvarjal z informacijskim sistemom, standardi kakovosti in projektiranjem. Nato je prestopil na ministrstvo za okolje in prostor, kjer je pridobil vpogled v delovanje javne uprave. S poznejšim vodenjem načelnika Upravne enote Litija je pridobil edinstveno perspektivo tako uporabniškega kot tudi upravljavskega vidika.

Jože Novak, trenutni državni sekretar, je prepoznan kot dobro seznanjen z aktualnimi temami in delovanjem resorja naravnih virov ter prostora. Damijan Zrim iz poslanske skupine SD je izpostavil njegovo poznavanje terena in nujnost reševanja neurejenih vodotokov.

Poslanske skupine so podprle kandidata s skupno večino, pri čemer je 49 poslancev izrazilo podporo, medtem ko je bilo 26 proti. Oba kandidata sta že prisegla pred Državnim zborom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj