Skladno z gradnjo stanovanj bo potrebno zgraditi tudi vrtce

Določene mestne četrti v Mariboru v zadnjih letih doživljajo izjemno intenzivno gradnjo predvsem s stanovanjskimi nepremičninami. Ena izmed teh je tudi mestna četrt Pobrežje, kjer pa prebivalci opažajo, da hkrati z izgradnjo številnih novih stanovanj ni zagotovljene ustrezne javne infrastrukture, predvsem vrtcev.

Stanovanjsko naselje Zenit ob Šolski ulici bo imelo cca. 750 novih stanovanj, Zelena soseska ob Cesti XIV. divizije ima 58 novih stanovanj, OPPN je v pripravi za 350 – 400 novih stanovanj v sklopu projekta Novo Pobrežje. Medtem pa je Vrtec Pobrežje polno zaseden in ima že 700 otrok.

Mestna svetnica LPR Lidija Divjak Mirnik še poudarja, da je predlog skladen tudi s trditvami župana, ki ves čas poudarja, da se število prebivalcev v Mariboru viša, medtem pa število volilnih upravičencev pada, kar lahko edino pomeni, da se viša število otrok v mestu in to je potrebno spodbujati.

V kolikor se občinska uprava s tem nujnim in konstruktivnim predlogom ne strinja, bodo v LPR na eni izmed naslednjih sej predlagali, da Mestni svet sprejme sklep, s katerim bo Sektorju za urejanje prostora naložil pripravo posodobitev občinskega podrobnega prostorskega načrta.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content