Dom kulture je gostil posvet mreže zdravih mest

V Domu kulture Ruše je potekalo letno srečanje Slovenske mreže zdravih mest, ki je združilo predstavnike mest in občin po Sloveniji. Glavni poudarek dogodka je bil na promociji zdravega življenjskega sloga ter trajnostnega urbanega načrtovanja.

Pomen zdravih mest je v ospredju prizadevanj Slovenske mreže zdravih mest, ki deluje kot platforma za sodelovanje med občinami in mestnimi skupnostmi. Glavni cilj je spodbujati razvoj okolij, ki podpirajo telesno aktivnost, trajnostno mobilnost, zdravo prehrano ter duševno blagostanje prebivalcev.

Na srečanju so predstavniki mest delili svoje izkušnje in predstavili uspešne primere praks. To je omogočilo neposredno izmenjavo idej ter spodbujalo sodelovanje med občinami. Razprave so se dotaknile tudi novih izzivov, s katerimi se mesta soočajo na področju zdravega urbanega razvoja.

Udeleženci so se strinjali, da je ključno nenehno spodbujati inovacije ter iskati trajnostne rešitve za bolj zdrava in živahna mesta. To srečanje je tako postalo pomemben korak k oblikovanju bolj zdrave in trajnostno naravnane urbane krajine v Sloveniji.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content