spot_img

Obnova pritličja DSO Tezno

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Domu starejših Tezno naj bi še v letošnjem letu pričeli z prenovo pritličja stavbe. Trenutno sta tam dve enoti, ena je namenjena stanovalcem z napredovano obliko demence, druga pa samostojnim stanovalcem. Investicija je ocenjena na 2,26 milijona evrov, sredstva zanjo pa bo zagotovilo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in  enake možnosti. Z izvedbo investicije se bo izboljšal bivalni standard stanovalcev delovno okolje za zaposlene.

Vlada Republike Slovenije je v veljavni Načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila obnovo oddelka za demenco in pritličja Dom starejših občanov Tezno. Gre za obnovo pritličja matične stavbe, ki je razdeljena na dva dela. En del obsegajo kapacitete za stanovalce z napredovano obliko demence, drugi del pritličja pa je namenjen samostojnim stanovalcem.

Investicija predvideva obnovo pritlične etaže DSO Tezno v skupni kvadraturi 1.300 m2 in ureditev treh ločenih stanovanjskih skupnosti. V vsaki stanovanjski skupnosti je predvidena tudi ureditev dnevnega prostora, kuhinje, jedilnice in negovalne kopalnice.

Z obnovo se ukinja triposteljne sobe in ureja 14 enoposteljnih ter 11 dvoposteljnih sob z lastnimi kopalnicami za 36 stanovalcev. Ocenjena vrednost investicije znaša 2,26 milijona evrov, sredstva za investicijo pa bo zagotovilo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Izvajanje obnove pritličja Doma za starejše Tezno je predvidena še v tem letu. Z izvedbo investicije se bo izboljšal bivalni standard stanovalcev, zagotovilo se bo varnejše bivalno okolje za stanovalce in delovno okolje za zaposlene.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img