spot_img

Študentska delovna brigada letos v Ormožu

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Okoli 15 študentov prostovoljcev se je pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM) minuli teden odpravilo na Pohorje, kjer so v sodelovanju s Planinskim društvom Drava Maribor urejali in markirali planinske poti. Prostovoljne akcije mariborskih študentov so uvod v že 23. Študentsko delovno brigado ŠOUM, ki bo tokrat potekala v občini Ormož in sicer od 18. do 25. julija 2022.

Vsakoletni vrhunec prostovoljne sezone je največji mladinski prostovoljni projekt v Sloveniji – Študentska delovna brigada ŠOUM. Prva izvedba sega v leto 1999, ko so študentje priskočili na pomoč prebivalcem Bovca, ki jih je leto poprej prizadel hud potres. Namen Študentske delovne brigade je v prvi vrsti pomagati krajanom demografsko ogroženih področij, spodbujati prostovoljstvo med študenti, pomembno pa je tudi druženje med študenti, saj se tu sklenejo prijateljstva, ki trajajo še dolgo po zaključku brigade. Letošnja izvedba je načrtovana med 18. in 25. julijem, odvijala pa se bo v občini Ormož, udeležilo pa se je bo okoli 40 študentov.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img