spot_img

Občinski praznik občine Poljčane

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Poljčanah pripravljajo ob 14. občinskem prazniku številne prireditve. Poljčane so občina od leta 2007, ob tem pa župan Stanislav Kovačič dodaja, da je praznični datum zgodovinsko pogojen z 2. junijem 1846, dnem, ko je v Poljčane pripeljal prvi vlak na progi Dunaj – Trst. Železnica je pomenila intenzivni in, na področju današnje občine, prevladujoči razvoj kraja Poljčane.

S prireditvami so začeli že minuli teden, in jih pripravljajo vse do prihodnje nedelje, 12. junija. Med drugim tudi Poljčanski tek, in prihodnjo soboto, 11. junija, kolesarski vzpon na Boč. Gre za dve tradicionalni prireditvi, ki sta vedno dobro obiskani.

“Življenje se domala v polnem obsegu vrača v okvire kot smo jih poznali pred letom 2020. Potrditev in odsev tega so številne prireditve, ki so ob praznovanja letošnjega občinskega praznika pred nami. Nudile bodo možnost in priložnost, da se občani intenzivneje in sproščeno družimo ter vzpostavimo stike, ki smo jih nedavno tega imeli. Ne samo v dneh praznovanja našega praznika, tudi sicer, vam želim sproščenega druženja in odličnega vzdušja, razumevanja in utrjevanja strpnih, korektnih človeških odnosov.” je v vabilu na različne prireditve v okviru praznovanja zapisal župan Stanislav Kovačič.

V petek je potekala osrednja prireditev, na kateri so podelili tudi nagrade in priznanja ter prvič tudi zlati grb občine za javni zavod in gospodarsko družbo. Zlati grb sta letos prejela Dom Dr. Jožeta Potrča, ki se ukvarja s starostniki in praznuje 70 let obstoja, in največje podjetje v občini Poljčane ter podjetje Eurel, ki zaposluje štiristo ljudi in letos praznuje 30 let delovanja.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Pošta Slovenije dviguje cene

Pošta Slovenije je s 1. avgustom spremenila cene poštnih storitev. Cena pošiljanja standardnega pisma v notranjem poštnem prometu je...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img