spot_img

Ob sanirani dvorani tudi plezalni center

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Slovenski Bistrici so v minulem letu pričeli z  izvedbo dveh pomembnih športnih naložb – obnovili bodo Dvorano Bistrica, h kateri bodo dogradili prizidek, ter zgradili nov plezalni center. Pridobitvi sta skupaj vredni nekaj več kot 7 milijonov evrov. Večino denarja je Občina Slovenska Bistrica zagotovila v občinskih proračunih zadnjih dveh let. Dvorana Bistrica, ki je bila zgrajena leta 1986, je bila nujno potrebna obnove. V prvi vrsti zaradi dotrajanosti oziroma nevarnosti za uporabnike.

Občina Slovenska Bistrica tudi v letošnjem letu zagotavlja znatna sredstva za urejanje komunalne infrastrukture. Praktično vse večje investicije, ki jih pelje občina sama so osredotočene na izgradnjo kanalizacijskega in vodovodnega omrežja. Pri tem izstopa izgradnja kanalizacije na Zgornji Polskavi in Sv. Jožefu. Poleg tega pa je že v teku tudi prenova osrednje športne dvorane v Slovenski Bistrici.

Celovita sanacija športne dvorane je ocenjena na skoraj 3,8 milijona evrov, visoka vrednost je posledica dotrajanosti 40 let starega objekta. S prenovo bodo lahko v bistriški dvorani lahko gostili tekme na najvišji ravni, ob tem pa bo služila kot odličen poligon za treninge tekmovalcev, boljše pogoje za telovadbo bodo imeli tudi osnovnošolci.

Z obnovo dvorane Bistrica pa v dvorani ne bo več prostora za obstoječo plezalno infrastrukturo. Zato so se pri načrtovanju, odločili za alternativno rešitev, ki bo služila kot prostor za zimski trening atletike. Športno plezanje je namreč v Slovenski Bistrici zelo priljubljeno in zanimanje zanj v izrazitem porastu. Bistriški športni plezalci pa dosegajo tudi vrhunske rezultate.

Poleg tega bodo na področju športno rekreacijskih vsebin veliko pozornosti namenili izgradnjam dodatnih kolesarskih poti, tako v sklopu regijskega projekta Kolesarke, kot lokalnih občinskih naložb.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Investicije dražje, roki izvedbe pa daljše

Gradbena dela na objektih in infrastrukturi, ki se izvajajo na območju Mestne občine Ptuj so ocenjena na 23, 5...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img