spot_img

Igrala namesto brezplačnega parkiranja

V zadnjem tednu

Prebivalci Tezna so razočarani nad odločitvijo lokalnih odločevalcev, ki jim je preprečila brezplačno parkiranje pri sedežu mestne četrti. Na to problematiko je že na novembrski seji spomnil mestni svetnik Stojan Auer, a se težava vseeno ni odpravila. Pred kratkim je sicer bil načrtovan sestanek lokalnega vodstva in organi mariborske občine, a je bilo srečanje v zadnjem trenutku odpovedano.

Na zadnji seji mestnega sveta mariborske občine je Stojan Auer iz Liste za pravičen razvoj mestnih četrti in krajevnih skupnosti spomnil na problematiko prebivalcev Tezna na Panonski ulici, kjer jim je MČ zaprla dovozno pot in parkirišče.

Kljub temu, da je bil sestanek lokalne skupnosti s predsednikom MČ Tezno Robertom Pungerlom in podžupanom mariborske občine Samom Petrom Medvedom potrjen delje časa, je na predvečer dogodka, zaradi napovedane odsotnosti podžupana odpadel.

Občani Tezna se zato že upravičeno sprašujejo zakaj MČ ni v interesu problematiko rešiti. Predsednik slednje Robert Pungerl je večino časa odsoten, zaradi svojega poslanstva na mariborski občini, a vseeno to ne bi smel biti izgovor za izmikanje sestankom, ki so ključni za kakovostno življenje občanov v eni največjih lokalnih entitet v mestu.

Auer poudarja, da projektom kot so obnova promenade Mestnega parka, ureditev nabrežja Lenta in brvi čez reko Dravo, ne oporekajo, a je potrebno sprva poskrbeti za prioritete tega mesta, predvsem na področju osnovne infrastrukture.

Odgovor občinske ekipe na zaprtje parkirišča pri MČ Tezno pravi, da gre gre za parkirišče, na katerem je Mestna občina Maribor postavila igrala, preprečilo se je nelegalno parkiranje. Torej, vsebina je bistveno bolj pomembna in potrebna kot brezplačna uporaba parkirnega prostora. Če je temu res tako pa bodo sami lahko ocenili občani Tezna.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel