spot_img

V Pesnici bodo dobili nove športne površine

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občina Pesnica je že v preteklem letu v vseh krajevnih skupnostih poskrbela za nove pridobitve. Tudi v letošnjem letu se ta trend nadaljuje. V osrednji krajevni skupnosti občine zaključujejo investicijo v športni park, v naslednjem letu bodo pričeli z gradnjo pokopališča in mrliške vežice, v načrtu pa je tudi ureditev osrednjega trga v centru naselja Pesnica.

Občina Pesnica in njena osrednja krajevna skupnost dobiva novo podobo. Športni park, ki ga urejajo na območju deponije zemeljskega materiala in se nahaja v neposredni bližini nogometnega igrišča in nove tribune bo kmalu dobil svojo končno podobo.

V prihodnjih letih bodo za športnim parkom uredili tudi parkovne površine. Krajevna skupnost Pesnica pa še vedno ostaja edina, ki nima svojega pokopališča. Pogovori na občini glede umestitve pokopališča potekajo že kakšnih 20 let. Lokacija bodočega pokopališča je južno od parkovnih površin novega športnega parka, z gradnjo pa bodo začeli, ko se bodo zaključile investicije v železniško infrastrukturo v občini.

Po končani gradnji železniške infrastrukture bo vzdolž celotne deponije zemeljskega materiala, postavljena varovalna ograja oziroma zid, ki bo ločeval parkovne površine oziroma pokopališče od železniških tirov. Eden izmed največjih projektov v prihodnje pa bo obnova centralnega trga v Pesnici.

Gre za okrog milijon evrov vredno investicijo, s pokrito tržnico, trgovino z lokalnimi proizvodi, gostinskim lokalom, javnimi sanitarijami in prostorom za druženje in prireditve. Območje bo delno zasajeno z nealergenimi topoli, ki se bodo navezovali na topole, posajene leta 1846, ko je bil zgrajen stari železniški viadukt, po katerem bo, po otvoritvi novega, urejena kolesarska pot.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img