Nujna širitev osnovne šole

0
360

Na OŠ Dušana Flisa v Hočah izvajajo obnovitvena dela, pa tudi dozidavo objekta. Med drugim bodo povečali jedilnico in obnovili šolsko kuhinjo. Naložba je vredna skoraj 1,8 milijona evrov, nekaj več kot 700 tisočakov bo zagotovila država. V času obnove, ki naj bi trajala do konca prihodnjega šolskega leta, pa so poiskali nadomestne rešitve za nemoteno pripravo obrokov za več kot 600 učencev.

Občina Hoče-Slivnica je ena redkih Podravskih občin s pozitivnim prirastom prebivalstva. Če je po površini na 125 mestu, pa je po številu prebivalcev na 45. mestu med vsemi slovenskimi občinami. Tako je k vse večjem številu prebivalcev potrebno prilagoditi tudi kapaciteto izobraževalnih institucij.

Na Osnovni šoli Dušana Flisa v Hočah so takoj po koncu šolskega leta začeli pripravljalna dela za težko pričakovano dozidavo in obnovo objekta. Med drugim bodo povečali jedilnico in obnovili šolsko kuhinjo. Pridobili pa bodo tudi nove učilnice in kabinete za zaposlene. Naložba je vredna skoraj 1,8 milijona evrov, nekaj več kot 700 tisočakov bo zagotovila država.

A to ni edina investicija, ki jo načrtujejo. Zaradi velikega priseljevanja mladih družin, bodo v kratkem razmišljali tudi o širitvi ostalih šolskih objektov. Tudi hoški vrtec je vse bolj obremenjen. Čeprav so nedolgo nazaj dobili nov vrtec, pa ta že postaja pretesen. 1. septembra letos so tako imeli 18 oddelkov in približno 340 otrok.

Obnovitvena dela osnovne šole bodo končana najkasneje do začetka šolskega leta 2022/23, medtem pa so za prehrano našli rešitve. Malice pripravljaj v prostorih stare telovadnice, kjer je začasno tudi jedilnica, medtem ko pa se kosila kuhajo deloma v kuhinji novega vrtca v Hočah in pa v vrtcu v Rogozi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here