spot_img

Bo dovolj testov za vse okužene?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V minulem tednu so pri nas potrdili skoraj 45.000 novih primerov koronavirusnih okužb, daleč največ od začetka epidemije in okoli 19.000 več kot teden prej. Kljub temu število hospitaliziranih covidnih bolnikov ostaja na približno enaki ravni, prav tako tistih na intenzivni terapiji. Umrlo je 42 bolnikov s covidom-19, štirje manj kot v tednu prej. Toda ob takšni obilici okuženih in motenih dobavah je vprašanje, kako dolgo bodo imeli možnost testiranja. 

Epidemiološka situacija se naglo poslabšuje. V Mariboru smo v tem tednu zabeležili skoraj 93-odstotni prirast okuženih. Večji zalogaj testiranih pa dodatno obremenjuje tudi vstopne točke, kjer opravljajo PCR teste.

Dodatno pa se soočajo tudi z množičnim izpadom zdravniškega kadra in hudo preobremenjenostjo obstoječih zdravnikov. Navkljub velikemu povečanju testiranja in motenih dobav, pa imajo zaloge zaščitne opreme popolnjene.

Trenutno beležijo tretjino manj zdravnikov. Pripravljene imajo strategije, če se število kadra še zmanjšuje. Tako so v pripravljenosti, da bi realizirali varianto C.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img