spot_img

Kriminalistična preiskava kaznivega dejanja trgovine z ljudmi

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Kriminalisti SKP Policijske uprave Maribor so obravnavali kaznivo dejanje trgovine z ljudmi po 113. členu Kazenskega zakonika, katerega storitve so osumljeni 53-letna državljanka Slovenije, 71-letni državljan Slovenije in 56-letna državljanka Srbije. Kriminalisti so pridobili podatke, da v nočnem lokalu v bližini Maribora, dekleta prisiljujejo v prostitucijo.

Kakšne podatke so pridobili mariborski kriminalisti?

Z zbiranjem obvestil so uspeli utemeljiti razloge za sum storitve kaznivega dejanja trgovine z ljudmi po 113. členu KZ-1 in Specializiranemu državnemu tožilstvu Republike Slovenije podali pobudo, da preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru predlaga izdajo odredbe za osebne in hišne preiskave pri treh osumljencih.

Pri izvedbi hišnih preiskav in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da so osumljenci organizirali prostitucijo na način, da so izkoristili socialno ekonomsko stisko najmanj treh tujk, državljank Venezuele in Kolumbije, jih s preslepitvijo po delu plesalke novačili, organizirali njihov prevoz v Slovenijo, oz. do nočnega lokala v bližini Maribora.

Tam so jih nastanili in seznanili s tem, da njihovo delo ne zajema le plesa, temveč tudi izvajanje prostitucije. Zaradi izkoriščanja prostitucije so osumljenci z zlorabo odvisnega in podrejenega položaja z navedenimi žrtvami razpolagali, jih v prostitucijo prisiljevali in le to nadzirali ter od prostitucije pridobivali protipravno premoženjsko korist.

Utemeljen sum na kazniva dejanja trgovine z ljudmi

Z izvajanjem preiskav, zbiranjem obvestil in izvedbo drugih aktivnosti v skladu z Zakonom o kazenskem postopku so kriminalisti zbrali dovolj dokazov, da so zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja trgovine z ljudmi po 113. členu Kazenskega zakonika vse tri pridržane osumljence 16. 1. 2022 s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru.

Žrtve trgovine z ljudmi so bile nameščene v krizno namestitev. Za kaznivo dejanje trgovine z ljudmi po 2. odstavku, 113. člena Kazenskega zakonika je sicer zagrožena kazen zapora od treh do petnajstih let.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img