spot_img

Nova kolesarska in komunalna infrastruktura

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občina Hajdina je že lani junija sprejela predlog proračuna za leto 2022. Ta je predvidoma težak okrog 5,5 milijona evrov.

V planu je kar nekaj velikih investicij. Nadaljevali bodo z urejanjem občinskih in društvenih objektov, vlaganji v cestno infrastrukturo, dodatno bodo uredili tudi komunalno napeljavo.

V sodelovanju s sosednjimi občinami pa vzpostavljajo tudi številne kolesarske poti, za vzpostavitev katerih so prejeli veliko denarja iz evropskega in državnega proračuna.

Trenutno gradijo regionalne kolesarske povezave za zagotavljanje trajnostne mobilnosti v Spodnjem Podravju Ptuj – Hajdina – Kidričevo – Majšperk, v vrednost 8 milijonov 782 tisoč evrov.

Dolžina na novo vzpostavljenih kolesarskih povezav v okviru odseka  Ptuj – Hajdina – Kidričevo – Majšperk znaša 23,40 km, od tega bodo največ kolesarskih povezav pridobili v Kidričevem, kar 14,76 kilometrov, sledi Majšperk s 4,20 kilometri, Ptuj 2,61 kilometrov in Hajdina 1,84 kilometrov kolesarskih poti.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Pošta Slovenije dviguje cene

Pošta Slovenije je s 1. avgustom spremenila cene poštnih storitev. Cena pošiljanja standardnega pisma v notranjem poštnem prometu je...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img