spot_img

Neskončne Trate norosti

V zadnjem tednu

Muzeju norosti na gradu Cmurek so septembra odprli novo stalno razstavo z naslovom Neskončne Trate norosti. Razstava pripoveduje o zgodovini življenja in dela v nekdanjem zavodu za duševno in živčno bolne, ki je v gradu deloval od 1949 do 2004. Slavnostnega odprtja se je udeležila Špela Spanžel, vršilka dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za kulturno dediščino.

Ob slavnostnem odprtju nove stalne razstave je Špela Spanžel ekipi muzeja čestitala za njihov trud, pogum in vztrajnost: “Ste pionirji v humanističnem sporočilu, ki ga predstavljate.”

Ob tem je dodala: “Veliko se pogovarjamo o težki dediščini, ki je rezultat preteklih konfliktov in ki jo varujemo z novo sporočilnostjo. Mnogo manj pa govorimo o dediščini, ki je med nami, ki ni dediščina in zapuščina velikih procesov, geopolitičnih gibanj, ampak gre za naše sredine, za našo družbeno življenje in za našo skupno zgodovino. Mogoče je trenutek, čeravno bi moral nastopiti že pred desetletji, da vsi skupaj razmislimo o tem, da je ta dediščina, ta kultura del naše družbe, da jo sprejmemo.”

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:25

Štartaj kariero s potencialom!

Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA, je danes organizirala brezplačno zaključno konferenco »Štartaj kariero za zeleni in digitalni prehod«...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel