Visok obisk lihtenštajnske knežje družine

Viteški dnevi 2022 se bodo letos odvijali v najstarejšem slovenskem mestu, patrociniju Svetega Jurija, na Ptuju, od petka, 23. septembra, do nedelje, 25. septembra 2022. Na osnovi izkazanega patronata se bo letošnji dogodek Viteških dni na Ptuju odvijal pod sloganom: »trajne prisotnosti in povezanosti našega Viteškega reda Svetega Jurija iz Koroške z Lihtenštajnsko knežjo družino.«

Osrednji dogodek letošnjih Viteških dni bo v soboto, , ko se bodo že v dopoldanskem času udeležili bilateralnega sprejema Mestne občine Ptuj in visoke delegacije iz Kneževine Lihtenštjan, temu bo sledil ogled muzeja na Ptujskem gradu in delavno srečanje in kosilo bilateralnih delegacij.

Grad nad mestom kraljuje enim najstarejših vinskih kleti in gleda na ulice z enim najbolj barvitih karnevalov na svetu in kurenti, katerih izjemnost je prepoznal tudi UNESCO. Starodavni mestni pečat Ptuja se v listinah navaja kot tajni pečat mesta Ptuja. Gre za osnovi pečat Velikega mojstra Viteškega reda Sv. Jurija iz Koroške. Ptuj torej velja za eno izmed zgodovinsko boatejših mest Slovenije, zato je izbira lokacije gostovanja Viteškega reda tudi strokovno utemeljena.

Gre torej za velik presežek ptujske kulture, saj bo gala sprejem prirejen v čast novo umeščenim vitezom reda in predstavniku Lihtenštajnske knežje družine, S.D. Princu Nikolausu ter njegovi soprogi I.K.H. princesi Margarethi Lihtenštajnski.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:02:16

Vnovič brez kompromisa

Med predlaganimi ukrepi interventnega zakona v zdravstvu, ki se nanašajo na delodajalce, je vključeno podaljšanje obdobja, v katerem delodajalec nosi stroške nadomestila za čas...

Več podobnih novic

Skip to content