Nad Pomurjem bo poletelo 150 toplozračnih balonov

Samo še tri dni nas loči od 24. Svetovnega prvenstva v letenju s toplozračnim baloni v Murski Soboti. Od sobote, 17. septembra, dalje bodo nad prekmursko ravnico lahko občudovali več kot 100 toplozračnih balonov, srečali pilote iz 32 držav z vsega sveta in obiskali atraktivne spremljevalne prireditve.

Na tekmovanju bodo gostili kar 105 balonarskih ekip iz 32 držav, ki se bodo v šestih tekmovalnih dneh pomerile v različnih tekmovalnih nalogah ter pokazale svoje znanje in spretnosti v upravljanju balonov.

Poleg svetovnega prvenstva poteka še tako imenovana fiesta, kjer bo letelo 16 balonov, od tega šest balonov posebnih oblik. V zraku bodo obiskovalci lahko tako občudovali več kot 150 balonov. Na slovenskem nebu pa jih toliko skupaj še nismo videli.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:02:48

Čas je za zimski počitek

Za številne vrtnarje in vrtičkarje sta pozno poletje in zgodnja jesen čas velike radosti ob uživanju plodov narave. Tako se mnogi veselijo počitka, ki...

Več podobnih novic

Skip to content