spot_img

Napoved pestrega kadrovanja ob začetku priprav

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

NK Maribor je z današnjim dnem začel pet tedenske priprave na nadaljevanje sezone v Prvi ligi Telemach. Za razliko od premora nogometašev in strokovnega vodstva so v pisarnah Ljudskega vrta opravili ogromno dela, predvsem kar se tiče kadrovanja in sestavljanja igralskega kadra za naslov prvaka. Po zagotovilih športnega direktorja Marka Šulerja je tik pred uradno potrditvijo en odhod, v igri pa dve novi okrepitvi v obrambnem in veznem delu moštva.

Nogometaši Maribora začenjajo priprave na spomladanski del prvenstva, kjer bodo branili t.i. jesenski naslov prvaka. Plan priprav je že od konca jesenskega tekmovalnega dela pripravljen, ključni del priprav bo že tradicionalno potekal v turškem Beleku, Mariborčani pa so že razkrili tudi vse nasprotnike na pripravljalnih tekmah, to so avstrijski LASK, Voždovac, Levski Sofia in srbski velikan Crvena zvezda

Trener Mariborčanov Karanović je kar sam razkril, da se je med premorom okrepil strokovni kader z novima dvema sodelavcema, eden bo prevzel mesto pomočnika trenerja, drugi pa bo skrbel za analizo tekem.

Maribor si je pred sezono od Sežanskega Tabora spododil Antoina Makoumbouja, katerega so vijoličasti že odkupili. Z dobrimi igrami si je priigral vpoklic v državno repprezentanco Konga. Robert Voloder je prav tako odkupljen od Kolna, a trenutno ni del ekipe, saj je v zaključnih pogajanjih za prestop v tujino in bo klubu prinesel veliko finančno injekcijo.

Veliko večji finančni zalogaj bo zadržati Marka Alvirja, ki je posojen s strani češkega velikana Viktorie Plzen in predvsem Ognjena Mudrinskega, ki se je izkazal za zadetek v polno in je trenutno prvi strelec moštva.

Športni direktor Šuler je še poudaril, da sta trenutni prioriteti na področju kadrovanja usmerjeni v dve poziciji, zamenjava Voloderja na položaju centralnega branilca in okrepitev v ofenzivnem delu vezne linije, predvsem z vidika možnega odhoda Jana Repasa.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Mariborski turizem se po dveh letih vnovič prebuja

Na Štajerskem so turistične številke letos boljše od lanskih in se bližajo tistim iz predkoronskega leta 2019. V Mariboru...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img