spot_img

Zaskrbljujoča socialna slika Podravja

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Stopnja tveganja revščine in stopnja tveganja socialne izključenosti sta bili v 2020 višji kot v 2019. Stopnja tveganja revščine v Sloveniji 12,4-odstotna. Pomemben dejavnik zniževanja revščine so socialni transferji, vključno s pokojninami. Če v dohodek ne bi šteli socialnih transferjev, bi bil reven skoraj vsak četrti Slovenec, če bi od dohodka odšteli še pokojnine, bi se stopnja tveganja revščine zvišala na skoraj 40-odstotkov.

Po podatkih iz raziskovanja Življenjski pogoji za leto 2020 je bila stopnja tveganja revščine v Sloveniji 12,4-odstotna. To pomeni, da je z dohodkom, nižjim od praga tveganja revščine, živelo približno 254.000 prebivalcev Slovenije, kar je približno 11.000 več kot v prejšnjem letu. Po podatkih spodnje podravske območne enote Rdečega križa beležijo rahel upad števila uporabnikov.

Na ptujskem Rdečem križu imajo sistem financiranja 1 euro na občana občine, ki jo Rdeči križ zastopa. Posledično si več kot pomoč v obliki prehranskih paketov na morejo privoščiti.

Ob napovedanih podražitvah se bojijo, da vse več občanov ne bo zmoglo plačevati dodatnih obveznosti.

Med vsemi 254.000 osebami, živečimi z dohodki, nižjimi od praga tveganja revščine ja največ upokojencev. Leta 2020 je skoraj 20% vseh upokojenih živelo pod pragom revščine.

Zaskrbljujoče je tudi, da je med revnimi v Sloveniji, kar 46.000 delovno aktivnih, kar je 5% od vseh, ki delajo.

Vse, ki bi želeli preko Rdečega križa pomagati lahko to storite z donacijami krovni organizaciji Rdečega križa, ali pa donirate hrano.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Kateri ukrepi so odpravljeni in kaj še ostaja v veljavi?

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) obvešča, da se z današnjim dnem ukinjajo zaščitno in...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img