Na prste stopili požigalcem

Na Policijski upravi Maribor so v času od aprila, do novembra 2023 prejeli večje število prijav požarov na območju mesta Maribor in v bližnji okolici.

Storilci so tako na različne načine na vozilih in delovnih strojih zanetili požar in na ta način v večini primerov povzročili veliko gmotno škodo, zaradi česar so mariborski kriminalisti zbirali obvestila v smeri dokazovanja znakov kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti

Kriminalisti so ugotovili, da je motiv storilcev za izvrševanje kaznivih dejanj objestnost, saj so bili kraji, kjer je prišlo do požigov izbrani naključno, povezava osumljenih z oškodovanci ni bila ugotovljena, svoja dejanja pa so tudi z mobilnimi telefoni snemali.

Skupna gmotna škoda v vseh primerih požarov, ki naj bi jih osumljenci povzročili, znaša več kot 600.000,00 EUR. Kriminalisti so v torek, 21. novembra odvzeli prostost in na podlagi Zakona o kazenskem postopku odredili pridržanje 5. osebam ter opravili 5 hišnih preiskav.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content