Mlečni izdelki vse bolj vrhunski

Festival Dobrote slovenskih kmetij je obseženo vsakoletno dogajanje, ki se v organizaciji Kmetijsko gozdarskega zavoda Ptuj, Mestne Občine Ptuj, Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije ter vseh območnih Kmetijsko gozdarskih zavodov, ob podpori Ministrstva za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano dogaja na Ptuju že od leta 1990. To je festival ocenjevanja in razstave izdelkov, trženja in promocije pristne slovenske, lokalno pridelane in predelane hrane

Festival je plod večletnega aktivnega dela in sodelovanja strokovnjakov kmetijsko svetovalne službe in kmetov, ki ob pridelavi lastnih pridelkov in predelavi le teh strmijo k višji kakovosti in višjemu tržnemu potencialu svojih izdelkov.

Znak Dobrote slovenskih kmetij kupcu zagotavlja, da je nagrajen izdelek znanega porekla, iz lokalno pridelanih surovin in predelan na tradicionalen način velikokrat tudi s pridihom sodobnosti.

V 2021 so na približno 11.300 kmetijskih gospodarstvih namolzli približno 640.000 ton kravjega mleka ali za 1,5 % več kot pred letom dni. S prodajo mleka po pogodbi ali z neposredno prodajo mleka so se ukvarjali na približno 4.900 kmetijskih gospodarstvih. S kmetijskih gospodarstev v podravski statistični regiji se je v letu 2021 odkupilo več kot 116.200 ton kravjega mleka, sledijo gorenjska s skoraj 106.000 tonami, savinjska z več kot 98.100 tonami in osrednjeslovenska s 87.500 tonami.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content