V Žabjaku že prvi stanovalci

Ptujski dom upokojencev, ki je z več kot 800 stanovalci največji dom starejših v Sloveniji, je sredi gradnje nove, že šeste enote. Izvedba dobrih 15 milijonov evrov vredne gradnje teče po načrtih.

Kot pravijo v tem domu bo več kot polovica mest v novi enoti, katere investicija znaša več kot 15 milijonov evrov, v enoposteljnih sobah, preostalo pa bodo dvoposteljne sobe.

Marca so objavili razpis za koriščenje dnevnega in začasnega varstva in proste kapacitete takoj popolnili.

Za izvedbo investicije v Žabjaku so pridobili nekaj manj kot 12 milijonov evrov evropskih sredstev iz razpisa REACT, ministrstvo za delo pa je za vzpostavitev dnevnih in začasnih namestitev dodalo še dodatnih 1,4 milijona evrov. Preostanek denarja bo zavod pokril iz lastnih sredstev.

Gradbeni roki naj ne bi bili ogroženi, bo pa, tako izvajalec Gic gradnje, gradnja vsekakor dražja od predvidenih dobrih 15 milijonov evrov. Na vodstvo doma so tako že lani naslovili zahtevek po dodatnem plačilu.

Ker želijo slediti visokim standardom in normativom, so nove sodelavce zaposlili še pred odprtjem enote. Iskali so skoraj vse profile, ki jih dom običajno potrebuje, torej socialnega delavca, fizioterapevta, delovnega terapevta, diplomirane medicinske sestre, medicinske tehnike oziroma srednje medicinske sestre ter več ljudi za zdravstveno nego in oskrbo, kuhinjo, pralnico in tehnične službe.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Zaradi avgustovskih poplav 173 občin prijavilo za več kot 2,7 milijarde evrov škode

Občine so zaradi avgustovskih poplav prek aplikacije Ajda s skupno več kot 23.500 obrazci prijavile za več kot 2,7 milijarde evrov škode. Podatke je...

Več podobnih novic

Skip to content