spot_img

Konoplja v znanosti, medicini in gospodarstva

V zadnjem tednu

Kupujem odgovorno je kampanja za ozaveščenost kupcev in ponudnikov izdelkov in storitev, da imajo pomemben vpliv na zdravje ljudi in okolje. Kampanja dobiva vedno večjo razsežnost, sodelujejo ponudniki, ki delujejo po etičnih standardih kampanje, ki so pomembni sodobnemu kupcu.

Na današnjem dogodku so predstavili pomen konoplje in izdelke, ki jih iz nje lahko pridobivamo.

Znanje o zdravilnih učinkih, ki jih ima industrijska konoplja se ponovno širi in koristi ljudem po celem svetu. Industrijska konoplja ima številne pozitivne učinke na zdravje in počutje, a spremlja jo tudi stigma.

Konoplja je zaradi svojih lastnosti že dolgo nazaj pritegnila zanimanje tako znanosti in medicine kot tudi gospodarstva. Sodi med eno izmed najbolj zanimivih rastlin, ki je od svojih prvih začetkov uporabe pa do danes doživela številne vzpone in padce.

Komisija je 2. decembra 2020 sprejela zgodovinsko in za bolnike težko pričakovano odločitev, ki konopljo umika s seznama domnevno najnevarnejših drog na svetu. Odločitev odpira vrata večjemu raziskovanju in uporabi konoplje v medicini, vendar med bolniki priljubljena zdravilna rastlina še naprej ostaja pod mednarodnim nadzorom. Temu sledi tudi Slovenija.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:01

Kegljaški klub Lokomotiva proslavil 70- obletnico delovanja

Kegljaški klub Lokomotiva je s slavnostno akademijo, ki je potekala v gasilskem domu v Dogošah, počastila 70 obletnico svojega...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel