Konoplja v znanosti, medicini in gospodarstva

0
221

Kupujem odgovorno je kampanja za ozaveščenost kupcev in ponudnikov izdelkov in storitev, da imajo pomemben vpliv na zdravje ljudi in okolje. Kampanja dobiva vedno večjo razsežnost, sodelujejo ponudniki, ki delujejo po etičnih standardih kampanje, ki so pomembni sodobnemu kupcu.

Na današnjem dogodku so predstavili pomen konoplje in izdelke, ki jih iz nje lahko pridobivamo.

Znanje o zdravilnih učinkih, ki jih ima industrijska konoplja se ponovno širi in koristi ljudem po celem svetu. Industrijska konoplja ima številne pozitivne učinke na zdravje in počutje, a spremlja jo tudi stigma.

Konoplja je zaradi svojih lastnosti že dolgo nazaj pritegnila zanimanje tako znanosti in medicine kot tudi gospodarstva. Sodi med eno izmed najbolj zanimivih rastlin, ki je od svojih prvih začetkov uporabe pa do danes doživela številne vzpone in padce.

Komisija je 2. decembra 2020 sprejela zgodovinsko in za bolnike težko pričakovano odločitev, ki konopljo umika s seznama domnevno najnevarnejših drog na svetu. Odločitev odpira vrata večjemu raziskovanju in uporabi konoplje v medicini, vendar med bolniki priljubljena zdravilna rastlina še naprej ostaja pod mednarodnim nadzorom. Temu sledi tudi Slovenija.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here