spot_img

Od Glavnega trga do Trga svobode za spomin na bolezni današnjega časa

V zadnjem tednu

V mariborski občini je danes potekal simbolni sprehod med Glavnim trgom in trgom svobode v znak podpore invalidom, invalidskim organizacijam in osebam, ki imajo neozdravljivo obliko Alzheimerjeve bolezni, v javnosti bolj znane kot demenca.

Situacijo v slovenske slovenskem sistemu oskrbe starejših na veliko žalost vseh vpletenih ne moremo drugače opisati kot kolaps. V danem trenutku kronično primanjkuje kadra, čakalne dobe za specialiste in domove za ostarele so dolge po več let. Kako pa se sploh izviti iz tega začaranega kroga?

Alzheimerjevo bolezen, zaradi vse večje pojavnosti imenujemo tiha epidemija današnjega časa. Napreduje zelo počasi, po podatkih zdravstvene stroke se prvi zunanji znaki lahko pojavijo komaj po desetih letih od dejanskega pričetka poteka bolezni. Največja težavo pa predstavlja dejstvo, da za demenco še vedno ni razvitega učinkovitega zdravila.

Mesta občina Maribor je v zadnjih letih na področju invalidov naredila določene korake naprej, a invalidske organizacije pričakujejo še večjo odzivnost odločevalcev.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:01

Najstarejše mesto obiskal lihtenštajnski princ Nicolaus

Na Ptuju so minuli vikend potekali Viteški dnevi, ki jih organizira Viteški red Svetega Jurija iz Koroške. Vrhunec dogajanja...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel