Od Glavnega trga do Trga svobode za spomin na bolezni današnjega časa

V mariborski občini je danes potekal simbolni sprehod med Glavnim trgom in trgom svobode v znak podpore invalidom, invalidskim organizacijam in osebam, ki imajo neozdravljivo obliko Alzheimerjeve bolezni, v javnosti bolj znane kot demenca.

Situacijo v slovenske slovenskem sistemu oskrbe starejših na veliko žalost vseh vpletenih ne moremo drugače opisati kot kolaps. V danem trenutku kronično primanjkuje kadra, čakalne dobe za specialiste in domove za ostarele so dolge po več let. Kako pa se sploh izviti iz tega začaranega kroga?

Alzheimerjevo bolezen, zaradi vse večje pojavnosti imenujemo tiha epidemija današnjega časa. Napreduje zelo počasi, po podatkih zdravstvene stroke se prvi zunanji znaki lahko pojavijo komaj po desetih letih od dejanskega pričetka poteka bolezni. Največja težavo pa predstavlja dejstvo, da za demenco še vedno ni razvitega učinkovitega zdravila.

Mesta občina Maribor je v zadnjih letih na področju invalidov naredila določene korake naprej, a invalidske organizacije pričakujejo še večjo odzivnost odločevalcev.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Zaradi avgustovskih poplav 173 občin prijavilo za več kot 2,7 milijarde evrov škode

Občine so zaradi avgustovskih poplav prek aplikacije Ajda s skupno več kot 23.500 obrazci prijavile za več kot 2,7 milijarde evrov škode. Podatke je...

Več podobnih novic

Skip to content