spot_img

Igor Jurišič v borbo za županski stolček

V zadnjem tednu

Mestni svetnik Stranke mladih – Zeleni Evrope Igor Jurišič je danes napovedal kandidaturo za župana Mestne občine Maribor na prihajajočih volitvah. Med drugim napoveduje skrb za predele tudi zunaj mestnega jedra, optimizacijo prometnih povezav, soočenje z energetskimi izzivi in dosego ustreznejšega financiranja občine s strani države.

Kot je zapisal je ob vzorni, skoraj pretirani skrbi za del ožjega mestnega središča med Starim mostom in Sodnim stolpom na južni strani do Koroške ceste z Glavnim trgom na severu, kar predstavlja zgolj 0,05% površine Mestne občine Maribor, se občanke in občani izven tega območja soočamo z razpadajočimi zdravstvenimi postajami, šolami, vrtci, določeni deli Mestne občine Maribor pa večji del leta nimajo niti nemotene oskrbe s pitno vodo. Ceste in trgi so ponekod v nevarno slabem stanju, dostop do nekaterih storitev pa je v določenih delih občine otežen ali celo onemogočen.

Posebno pozornost, naj bi namenil prostorskemu razvoju mesta, zato se zavezujem, da bo
Mestna občina Maribor dobila Občinski prostorski načrt, ki bo usklajen med željami in potrebami prebivalcev in gospodarstva, ki bo trajnostno naravnan in strokovno pripravljen v zakonsko predpisanem roku s čim manjšim vplivom na okolje. Pri tem bo posebno pozornost namenil pomenu mestnih četrti in krajevnih skupnosti, ki so prepogosto preslišane in zapostavljene, čeprav kar najbolje zaznavajo želje in potrebe občanov.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:01

Najstarejše mesto obiskal lihtenštajnski princ Nicolaus

Na Ptuju so minuli vikend potekali Viteški dnevi, ki jih organizira Viteški red Svetega Jurija iz Koroške. Vrhunec dogajanja...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel