spot_img

Častni doktorat velikanu gradbeništva

V zadnjem tednu

Na Univerzi v Mariboru so danes obeležili 47. obletnico obstoja, posebno pozornost pa so namenili tudi simbolični inavguraciji rektorja prof. dr. Zdravka Kačiča, ki je junija letos nastopil svoj drugi mandat. Podelili so nagrade in priznanja študentom ter se s podelitvijo naslovov častni doktor ter zaslužni profesor zahvalili posameznikom za izjemen doprinos univerzi.

Na današnji slovesnosti so podelili tudi častni naslov zaslužni profesor, ki se podeljuje za izredne uspehe in dosežke pri znanstvenoraziskovalnem, izobraževalnem in mentorskem delu ter za razvoju in delovanju fakultete. Ta naslov je prejel prof. dr. Miroslav Rebernik. Najvišje priznanje, ČASTNI DOKTORAT, ki se podeljuje za izjemne in vrhunske dosežke, zasluge za razvoj in delovanje Univerze v Mariboru ter večanje njenega ugleda je na predlog Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru prejel Marjan PIPENBAHER.

Ime Marjana Pipenbaherja ni poznano le v Sloveniji, ampak tudi drugod po Evropi ter tudi izven nje, saj je prejemnik velikega števila domačih in mednarodnih nagrad in član pomembnih domačih in mednarodnih strokovnih organizacij in združenj, med katerimi je potrebno omeniti predvsem inženirsko akademijo Slovenije.

Gradbeni inženir, podjetnik in predavatelj, prejemnik državnega odlikovanja Srebrni red za zasluge ter zagotovo najuspešnejši slovenski projektant mostov in viaduktov, pa tudi drugih zahtevnih gradbenih konstrukcij. Nedavno nazaj se je zaključila gradnja njegove največje stvaritve – Pelješkega mostu, ki v tem trenutku predstavlja vrhunec njegove kariere in je eden od petih največjih mostov v Evropi, čeprav pri načrtovanju premostitvenih objektov zagotovo še ni rekel zadnje besede.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Dizelsko gorivo in kurilno olje 8 centov cenejša

Najvišji dovoljeni drobnoprodajni ceni dizla in 95-oktanskega neosvinčenega motornega bencina (NMB-95) izven avtocestnega križa bosta v naslednjem 14-dnevnem obdobju,...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel