spot_img

Konec Sodobne oskrbe za starejše

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Domu upokojencev Ptuj so pripravili projekt Sodobna oskrba starejših, vanj priključili CSD skupaj z Zdravstvenim domom Ptuj in lekarno Ptuj, saj je šlo za pilotni projekt, torej iskanje novih rešitev. Po nekaj mesecih delovanja so imeli  vključenih 100 uporabnikov, s tem da so prejeli skoraj 500 vlog. A projekt se s 30. junijem zaključuje.

V okviru projekta se bo vzpostavila povezava med sistemi zdravstva in socialnega varstva, z namenom, da se doseže kakovostna in varna kontinuirana obravnava posameznika.

Večina uporabnikov je iz ptujske občine, sledijo jim občani Kidričevega, Hajdine in Destrnika, medtem ko jih je iz drugih občin, ki so vključene v projekt – Majšperk, Žetale, Markovci, Gorišnica, Trnovska vas, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Juršinci, Videm, Zavrč, Podlehnik, Cirkulane in Dornava – zelo malo ali nič. Tako so bili primorani poiskati alternativo. A del pomoči bodo ohranili.

Izvajalci so razočarani, da morajo navkljub velikim potrebam ljudi po takšnih storitvah, s projektom zaključiti. Tudi direktorica doma za upokojence Ptuj je prepričana, da bo po zaključku projekta večina oskrbovancev morala pomoč poiskati v domu za starostnike.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Do tega trenutka le malo odločitev za oddajo stanovanja državi

Stanovanjski sklad RS se je v okviru javnega najema stanovanj, pri katerem na trgu najema stanovanja in jih oddaja...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img