spot_img

V nedeljo se odpira Mariborski otok

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V nedeljo, 3. julija, se končno začne kopalna sezona na Mariborskem otoku. Kopališče je na obiskovalce skoraj pripravljeno, most, ki vodi na otok, pa še ne kaže končne podobe, a tudi to se bo v kratkem spremenilo.

Letno kopališče, ki je na naravnem otoku v strugi reke Drave v Kamnici pri Mariboru, je prvič odprlo vrata junija 1930. Letošnja otvoritvena nedelja pa bo nekoliko drugačna, tudi med sezono pa obljubljajo podobne dogodke in aktivnosti z lokalnimi partnerji.

Zaradi obnovitvenih del na mostu pa so v samem kopalnem kompleksu imeli precej manj časa za pripravo. Kljub temu, pa jim je uspelo postoriti vsa potrebna opravila, zadnjih nekaj dni so tako na vrsti le še malenkosti.

Seveda pa se prav si veselijo prenove Mariborskega otoka, ki jo je pred nekaj časa napovedala Mestna občina Maribor.

Prenova Mariborskega otoka, naj bi tako potekala v dveh fazah, prva naj bi bila zaključena do kopalne sezone 2023 in celovita obnova kot rečeno do pričetka kopalne sezone 2024.

Mariborski otok je eno redkih kopališč, ki ima popolno naravno ogrevanje, torej je temperatura vode popolnoma odvisna od vremena. Zato, kljub temu, da je ideja o celoletnem odprtju Mariborskega otoka, kopanje izven kopalne sezone ni izvedljivo. Zato bo otok ostale dni v letu namenjen sprehajalcem, tekačem in ostalim športno rekreativnim dejavnostim.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Do tega trenutka le malo odločitev za oddajo stanovanja državi

Stanovanjski sklad RS se je v okviru javnega najema stanovanj, pri katerem na trgu najema stanovanja in jih oddaja...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img