spot_img

Kolesarke kot osnova za razvoj turizma Podravskih občin

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Županje in župani občin Ptuj, Hajdina, Kidričevo in Majšperk so oktobra lani z glavnim izvajalcem gradbenih del, Cestnim podjetjem Ptuj d.d. podpisali pogodbo za začetek gradnje kolesarskih povezav. Namen projekta je izgradnja regionalne kolesarske povezave med Mestno občino Ptuj, okoliškimi občinami Hajdina, Kidričevo in Majšperk. Zadnji dve pa sta izposlovali največ novih kolesarskih stez, kako jima je kljub nizkemu proračunu to uspelo?

V predmetni operaciji se gradi 23,40 km novih kolesarskih povezav. V projektu bodo vzpostavljeni tudi trije novi premostitveni objekti in sicer Brvi čez potok Polskava in Framski potok v Kidričevem in  brv čez Studenčnico na Ptuju. Načrtuje pa se tudi razširitev že obstoječega mostu čez Dravinjo v Majšperku.

Prav gramoznica V Pleterju, javnosti bolj znana kot rekreacijski center Green Lake je v zadnjem obdobju doživela velik razcvet. Poleg športnega turizma tam namreč organizirajo številne kulturne prireditve. Vodstvo centra pa v bližnji prihodnosti načrtuje celo izgradnjo bungalovov v stilu butičnih glamping namestitev. Kako je to mogoče v dokaj odročnem kraju, ki na prvi pogled sploh nima potenciala za zagon turistične dejavnosti?

Destinacija Ravno polje je torej na široko odprla svoje meje in ponuja turistom veliko športnih aktivnosti, kulinaričnih užitkov, muzeje z raznoliko tematiko in predvsem vrnitev nazaj k domačnosti. Ravnina, obdana s tisočerimi griči Haloz, najstarejšim Slovenskim mestom Ptuj,  romarsko Ptujsko goro, slikovitim Pohorjem in drugim največjim mestom Maribor, pa turistov zagotovo ne bo pustila ravnodušnih.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:02:30

Knjižnica Pobrežje se seli na novo lokacijo

Knjižnica Pobrežje se zaradi selitve na novo lokacijo v začetku septembra zapira. V bližnjem centru so prostori precej večji....

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img