spot_img

Kdaj bo zrasla nova soseska?

V zadnjem tednu

Številne občine Spodnjega Podravja si prizadevajo svojim občanom omogočiti površine za gradnjo. Nekatere so pri tem bolj, druge manj uspešne. Največja ovira je dolgotrajno sprejemanje občinskih prostorskih načrtov. Od predložitve osnutka do sprejetja lahko mine tudi več let. A po več letih ga bodo na septembrski seji končno predstavili tamkajšnjim občinskim svetnikom.

Občina Markovci je že pred štirimi leti začela postopke sprejemanja občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) za stanovanjsko naselje, ki so ga umestili južno od regionalne ceste Spuhlja–Borl (v neposredni bližini šole). Po besedah župan Milana Gabrovca naj bi predvidoma letos OPPN tudi sprejeli, nato pa sledi postopek komasacije, ki lahko traja tudi leto in več, vse pa je odvisno od sodelovanja z lastniki zemljišč.

Del zemljišča pa brezplačno prepustijo, ki jim bo v zameno za zemljišče omogočila vso infrastrukturo. Navkljub grozeči krizi pa imajo zadostno povpraševanje.

Občina Markovci v zadnjih letih beleži izrazito pozitiven demografski trend. Naravni prirast na 1.000 prebivalcev v občini je bil pozitiven, znašal je 1,7, medtem ko je povprečje v Sloveniji -2,5.

A večje število prebivalcev zahteva tudi dodatno infrastrukturo. To občutijo tudi prebivalci Markovcev, kjer v prihodnosti že razmišljajo o nujno potrebni širitvi čistilne naprave.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:01

Najstarejše mesto obiskal lihtenštajnski princ Nicolaus

Na Ptuju so minuli vikend potekali Viteški dnevi, ki jih organizira Viteški red Svetega Jurija iz Koroške. Vrhunec dogajanja...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel