spot_img

Turistično dejavnost bi župan razvijal tudi v prihodnjem mandatu

V zadnjem tednu

Občina Duplek leži na severozahodnem obrobju Slovenskih goric, kjer se gričevnato območje spušča k ravninskemu delu obrežja reke Drave. Večina dejavnosti je skoncentriranih v naseljih. Izven naselij se pretežno nahajajo kmetijske dejavnosti in tudi zelo razpršeno po ozemlju občine različne dejavnosti iz skupine poslovne, osebne in druge storitve ter turizem in gospodarstvo.

Ena izmed bolj pomembnih turističnih atrakcij je grad Vurberk, ki je bil prvič omenjen že leta 1238. Grad je bil v lasti grofov Hollenburgov ali gospodov Vurberških.Proti koncu 17. stoletja so ga Herbersteini spremenili v lovski dvorec. Po prvi svetovni vojni pa je ruski Rdeči križ v gradu uredil sanatorij za pljučne bolezni, ki je deloval vse do druge svetovne vojne, ko so ga zavezniki bombardirali in hudo poškodovali.

Ker se bližajo lokalne volitve smo župana povprašali tudi o morebitni vnovični kandidaturi, za razliko od številnih ostalih lokalnih odločevalcev pa je svojo odločitev že sprejel.

Župan Mitja Horvat je bil na listi Slovenske demokratske strane zvoljen na rednih lokalnih volitvah leta 2018, še pred tem pa je nasledil Janeza Ribiča, ki je občino vodil dolgih 16 let oz. do izvolitve za poslanca v državnem zboru.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:01

Najstarejše mesto obiskal lihtenštajnski princ Nicolaus

Na Ptuju so minuli vikend potekali Viteški dnevi, ki jih organizira Viteški red Svetega Jurija iz Koroške. Vrhunec dogajanja...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel