spot_img

Kdaj bo stekla obnova dotrajanega kegljišča v Dvorani Tabor?

V zadnjem tednu

Mestna občina Maribor je s pomočjo sofinancerskih državnih sredstev zagnala projekt celovite obnove Dvorane Tabor, ki naj bi bila končana še v letošnjem letu. Kljub temu pa se v Listi Franca Kanglerja zavzemajo za sanacijo prav tako dotrajanega kegljišča, ki je po dolgih letih pomanjkanja finančnih vlaganj v izredno slabem stanju. Kakšne pa sploh možnosti za izpeljavo te naložbe?

Mariborski mestni svetnik Milan Mikl je na minuli seji mestnega sveta podal pobudo o ureditvi stanja kegljišča v dvorani Tabor. Ker je slednja ravno sedaj v času celovite sanacije, bi bilo po njegovo nujno urediti izredno dotrajano kegljišče.

Tam deluje Kegljaški klub Konstruktor, ki je na tem področju izredno uspešen, gre nekako za podobno zadevo, kot je primer NK Maribora v nogometu. Na teh progah ne kegljajo samo člani kluba, ampak tudi veliko ostalih društev. Prav lahko se zgodi, da bo v bližnji prihodnosti vse prenehalo delovati in bo s tem tudi sistem tekmovanja močno okrnjen.

V tem trenutku je možnosti za ureditev kegljišča izredno majhna, saj je glavna prioriteta zagotavljanje ustrezne športne infrastrukture za izpeljavo OFEM-a.

Na Miklovo pobudo je odgovoril podžupan dr. Samo Peter Medved, ki je dejal da je zgodovina Dvorane Tabor izredno pestra, zato si na občini želijo sanirati tudi dotrajano kegljišče.

Na splošno je sicer t.i. kegljaška infrastruktura v mestu v dokaj slabem stanju, kako pa jo spraviti na neko zgledno raven?

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel